Serpenyõs "pizza"-változatok

2014-07-22

sponsored links


Serpenyõs csirkés pizza

"Hozzávalók:
* 4 evõkanál tejföl

* 4 evõkanál majonéz (aki nem szereti a majonézt annyira, rakjon mondjuk egy evõkanállal több tejfölt és annyival kevesebb majonézt, bár annyira nem érzõdik a tészta ízén a majonéz)
* 2 tojás
* 9 evõkanál liszt
* csipet só
* sajt
feltét ízlés szerint, ketchup, pizzakrém, tejföl, illetve: kukorica, sonka, hagyma, kolbász, meg amit csak el tudsz képzelni
Elõkapsz egy serpenyõt, kicsi olajat hevítesz benne, majd beleöntöd a tejföl-majonéz-tojás-liszt-só keveréket. Ezután rápakolod a pizzakrémet, majd a sajtot és a többi feltétet és lefeded a serpenyõt. Lassú tûzön tíz perc alatt megsül."
Nem volt sem idõm (sem kedvem) órákat fõzõcskézéssel tölteni, így próbáltam ki  Petra receptjét. 
A tésztája "kicsit érdekes", semmi köze a pizzatésztához, de egy gyors "összedobott" eledelnek pont megfelel. 
Az én változatomban a tetejére ketchupot nyomtam, megszórtam bazsalikommal, oregánóval, kakukkfûvel, és az elõzõ napi grillen sütött csirkemell maradékát rácsíkoztam, és lilahagyma-karikákat is tettem rá. A tetejére reszelt füstölt sajt került (lásd: baloldali kép)


A sikeren (és további idõhiányomon, valamint éhségemen) felbuzdulva a következõ alkalommal is elkészítettem, csak a tésztát variáltam, hogy némiképp jobban hasonlítson a pizza tésztájára; így lett belõle

Serpenyõs tonhalas pizza

(lsd. jobb oldali kép!)

Tésztája "találomra" (de eltalálva):

* 10 evõkanál liszt egy pici instant élesztõvel elkeverve
* 2 tojás
* Annyi tej, hogy sûrû tésztát kapjunk (ami még épp folyós)
* só

Beleöntöttem kiolajozott serpenyõbe, pár percig elõsütöttem (ne legyen túl forró!), majd ismét ment rá a ketchup, bazsalikom, oregánó, kakukkfû, olajos tonhalkonzerv (leve nélkül), fokhagyma, valamint reszelt sajt (sajnos olívabogyóm épp nem volt otthon). Lassú tûzön kb. 10-15 percig sütöttem.
Nagyon szeretjük a tonhalas tésztát is, az ötletet onnan merítettem.




Folytats a blogon ... izek-tortak-allatfajtak.blogspot.com/...

sponsored links

Keres?s